-"Ett attraktivt, ljust, tryggt och hållbart p-hus"

I en artikel som Gärahovs Bygg har skrivit om kvarter 4, Övertaget, berättar Nedo Sever, verksamhetsutvecklare på JKPG Fast, om tankarna kring det nya parkeringshuset i Skeppsbron.

Nedo Sever och Rickard Wackt står vid rampen som kommer leda upp till parkeringshuset.

Nedo Sever, verksamhetsutvecklare på JKPG Fast och Rickard Wackt, projektchef på Gärahovs Bygg står vid rampen som kommer leda upp till det 8 våningar höga parkeringshuset.

Om några år ska Jönköping kommun ha vuxit till 140 000 invånare. Ett område som just nu genomgår stora förändringar är området Skeppsbron i Södra Munksjön där en helt ny stadsdel håller på att ta form.

Parkeringshuset har 600 platser varav många av dom är förberedda för el-laddning. JKPG Fast har medvetet satsat på att skapa något utöver det vanliga, både när det gäller utseende och funktion.

  • I ett vanligt parkeringshus vill du egentligen bara parkera din bil och gå därifrån så fort du kan. Det är ofta dystert med dova färger och det känns otryggt och inte alls tilltalande. Här vill vi istället skapa ett attraktivt, ljust, tryggt och hållbart parkeringshus som har något extra, säger Nedo Sever, verksamhetsutvecklare vid JKPG Fast.

Tengboms arkitekter har ritat huset som har en fasad i glas och coverbricks. Detaljer som infargad gjutasfalt med grå färg i körfälten och en ockrafärgad nyans i parkeringsfälten som ska ge en välkomnande känsla.

  • Vi har även jobbat mycket med ljuset för att få en hög säkerhet och en stark trygghetskänsla men också ett varmt intryck. Jag hoppas att känslan ska vara att man vill sitta kvar i bilen och bara titta, fortsätter Nedo.

Vill du läsa mer om projektet och vad totalentreprenören Gärahov säger om projektet, följ länken nedan till artikeln på Gärahovs hemsida.

Länk

Här byggs nya porten mot Jönköping "Man ska vilja stanna till här och uppleva miljön" (Extern länk till Gärahovs hemsida)länk till annan webbplats

Arbetsplatsen vid de blivande gymlokalerna. Stomarbete pågår.
Byggarbetsplatsen sett från blivande förskolans innergård över rampen in till garage, blivande gymlokalen med Jordbruksverket mm i bakgrunden.
Byggarbetsplatsen sett från blivande förskolas innergård över Lidls lokaler och p-hus.