Sveriges första muralmålning på Science Park i Jönköping

På onsdag 12/5 påbörjades arbetet med en storskalig väggmålning utanför entré A på Science Park - med hjälp av robotteknik. Projektet är det första i Sverige som görs med den här typen av teknologi.

Muralmålningen som målats på Science Parks byggnad. En blå målning med en kille som ler, en gul blomma, posterlappar mm.

JKPG Fast har gett AndMurals AB i uppdrag att måla den stora utomhusväggmålningen på den ena väggen av Science Park i Jönköping. AndMurals är en internationell affärsplattform med kreatörer och teknologi i framkant med sin bas i Jönköping. Plattformen kombinerar spännande teknologier som robotar och ljusteknologi som tillsammans med kreatören på ett unikt sätt för upp konstverk på väggar. Projektet med JKPG Fast och Science Park är det första i Sverige där en muralmålning görs med den här typen av teknologi.

Konsten kommer att möta besökare vid entrén och vid det nya Science Park Towers som byggs. Konstverket som är framtaget av Yellon tillsammans med Science Park kommer att reflektera Science Parks koncept och deras verksamhet i fastigheten.

- Jag är glad att det här projektet ger oss en möjlighet att lägga till konst i samhället och visa att Jönköping är en kommun i framkant som står för innovation och kreativitet. Innovation och ny teknologi är något som vi vill främja i detta område i samverkan med Science Park, säger Magnus Olsson, VD på JKPG Fast.

- Vi på Science Park vill vara med och bidra till nya innovationer och då är det extra roligt att få vara tidigt ute och testa den här teknologin tillsammans med JKPG Fast och AndMurals, säger Gustav Österström, VD Science Park.

Arbetet med väggmålningen påbörjas den 12 maj klockan 10:00 och den färdiga konsten förväntas vara klar dagen efter.