Hållbarhet och återbruk i renoveringen av Rydbergsalen

Under sommaren arbetade vi intensivt med att uppgradera Rydbergsalen i Jönköping Konsert & Kongress. Nu är lokalen färdigrenoverad och redo att ta emot nya spännande möten, konfernser, föreläsningar mm.

Rader med de nyrenoverade konsertstolarna i Rydbergsalen.

Renoveringen av Rydbergsalen pågick under sommaren och färdigställdes kort därefter. För att fortsätta på den röda tråden av hållbarhet och kvalité som lagt grund till tidigare renoveringar i huset, har vi valt att även i Rydbergsalen renovera och klä om de nästan 300 befintliga konsertstolarna istället för att köpa nya. Detta beslut är inte bara ekonomiskt klokt, utan också ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete, där vi aktivt minskar vår klimatpåverkan.

Salen har dessutom fått en uppdatering med ny belysning, fräscha tyger och nymålade ytor, vilket skapar en enhetlig och modern känsla som knyter an till resten av renoveringen.

Nu hoppas vi på många spännande konferenser, möten, föreläsningar och event i den uppdaterade Rydbergsalen. Nästa steg blir att ta itu med utemiljön och entrén. Vi lovar att det kommer bli riktigt fint!

Stol med nummer 19.
Scen och konsertstolar i Rydbergsalen.